FAQ voor coachklanten

Ik kan niet op deze dag…

Dat is spijtig. Overweeg eens een kennismakingsgesprek met een NOBCO-coach bij jou in de buurt. Soms kan dat kosteloos. Je vindt een NOBCO-coach bij jou in de buurt op www.NOBCO.nl

Is dit gesprek vertrouwelijk?

Uiteraard is het gesprek vertrouwelijk. Alle NOBCO-coaches onderschrijven de Internationale Ethische Code waarin genoemd is dat je op vertrouwelijkheid mag rekenen, dat de coach professioneel en integer handelt. Mocht je vinden dat een coach zich niet aan de code houdt, dan kun je een klacht indienen bij de NOBCO-klachtencommissie.

Mag ik ook een gesprek cadeau doen aan iemand?

Natuurlijk kan dat. Leuk idee! Je kunt voor iemand anders een gesprek inplannen en dan het e-mailadres van die persoon invullen.

Alles is volgeboekt, wat nu?

Dat is spijtig. Wanneer we een aantal weken van tevoren al zijn volgeboekt doen we onze uiterste best nog extra coaches en locaties te organiseren. Houd dus de website in de gaten en laat je e-mailadres achter.

Kan ik alleen kiezen voor een gesprek in een coachruimte of kan het ook buiten?

Misschien vind je het prettiger om buiten in de natuur en wandelend gecoacht te worden. Dat kan! In het aanbod van locaties en coaches vind je ook wandel- en natuurcoaches op verschillende plekken in Nederland. Wie weet zit daar precies tussen wat je zoekt.

Ik ben coach, mag ik ook gecoacht worden?

Uiteraard! Ook als coach kun je een coachgesprek met een NOBCO-coach aanvragen.

Wat kost een coachgesprek tijdens de 'Kom naar de Coachdag'? En hoe kan ik betalen?

Alleen voor deze bijzondere dag wordt er een uniform tarief van € 15,- per gesprek gehanteerd. De opbrengsten gaan volledig naar UAF. De betaling voor je gesprek op 28 september gaat vooraf per bankbetaling. De gegevens voor je betaling ontvang je - na het boeken van je gesprek - samen met de bevestiging van je afspraak in je mailbox.

Als je wilt weten wat reguliere tarieven zijn, dan kun je bij ‘vind een coach’ een selectie maken van coaches die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in jouw vraag, bij jou in de regio een praktijk hebben en je kunt kiezen voor coaches met of zonder een certificering. Dan krijg je direct een goed beeld van reguliere tarieven.

Hoe lang duurt het coachgesprek?

Ieder coachgesprek op 28 september duurt 45 minuten.

Klopt het dat het een eenmalig gesprek is?

Ja, dat klopt. Vanwege het 15 jarig bestaan van NOBCO willen we iedereen graag de mogelijkheid bieden om eenmalig, tegen een symbolisch bedrag, een coachingssessie te boeken. Het is vrijblijvend, dat wil zeggen dat je na dit gesprek helemaal nergens aan vast zit. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat als je op 28 september een afspraak boekt, dat je dan ook komt :)

 

FAQ voor coaches

Ik ben geen NOBCO-coach, maar wil wel meedoen.

Fijn dat je warm wordt van ons initiatief. Wanneer je ook mee wilt doen, vragen we je echter wel je eerst bij ons aan te sluiten. Alleen coaches uit onze ledendatabase kunnen we opnemen op de website.

Kan ik als wandel-/natuurcoach ook meedoen met de Kom naar de Coachdag?

Jazeker, dat kan! Bedenk een vast vertrekpunt waarvandaan je 28 september wilt vertrekken, bepaal welk dagdeel je beschikbaar bent en je kunt ook meedoen. Meld je aan via het secretariaat van NOBCO (info@nobco.nl), vermeld vanaf welke locatie en op welk dagdeel je wilt coachen en je aanbod wordt toegevoegd op de website. Ken je nog andere NOBCO-wandelcoaches in je omgeving? Overleg dan en werk samen die dag! Bijvoorbeeld om; bij het startpunt elkaars afspraken even te ontvangen etc.

NOTE: Vanaf 7 september is het niet meer mogelijk om je aan te melden als (wandel)coach. Het maximaal aantal deelnemende coaches is bereikt waardoor we je helaas niet meer in kunnen plannen. Wel kan je natuurlijk geïnteresseerden verwijzen naar de andere beschikbare coaches en plekken op de 'Kom naar de Coachdag'. De boekingen voor coachees zijn nog open zolang er nog plekken beschikbaar zijn.

Ik wil mijn locatie als groepslocatie aanmelden.

Dat is fijn. Alvorens je je bij ons aanmeldt vragen we je even te checken of je aan deze voorwaarden kunt voldoen:

  • 28 september twee dagdelen beschikbaar.
  • Minimaal 2 spreekkamers aanwezig.
  • Ontvangstruimte waar gastheer/-vrouw coachees ontvangt.
  • Representatief. Fijn als je twee foto’s hebt – een van de ruimte en een van ‘de voordeur’.

Stuur je locatie en foto's per e-mail aan het NOBCO-secretariaat.

NOTE: Vanaf 7 september is het niet meer mogelijk om je aan te melden als (wandel)coach of om een locatie aan te melden. Het maximaal aantal deelnemende coaches en locaties is bereikt, waardoor we je helaas niet meer in kunnen plannen. Wel kan je natuurlijk geïnteresseerden verwijzen naar de andere beschikbare coaches en plekken op de 'Kom naar de Coachdag'. De boekingen voor coachees zijn nog open zolang er nog plekken beschikbaar zijn.

Ik wil vanaf mijn eigen locatie meedoen.

Dat kan indien: 

  • 28 september is de ruimte een hele dag beschikbaar, waarbij je zelf 1 dagdeel kan coachen en het andere dagdeel beschikbaar wordt gesteld aan een andere NOBCO-coach. Het is dus niet mogelijk om solo vanaf je eigen locatie te deelnemen.
  • Je hebt een representatieve spreekkamer (minimaal 1, bij voorkeur 2 kamers)
  • Je levert twee foto’s aan (een van de ruimte en een van ‘de voordeur’)

Stuur je locatie en foto's per e-mail aan het NOBCO-secretariaat.

NOTE: Vanaf 7 september is het niet meer mogelijk om je aan te melden als (wandel)coach of om een locatie aan te melden. Het maximaal aantal deelnemende coaches en locaties is bereikt, waardoor we je helaas niet meer in kunnen plannen. Wel kan je natuurlijk geïnteresseerden verwijzen naar de andere beschikbare coaches en plekken op de 'Kom naar de Coachdag'. De boekingen voor coachees zijn nog open zolang er nog plekken beschikbaar zijn.

Kan ik coach én gastheer/gastvrouw tegelijkertijd zijn?

Om de coachees goed te ontvangen willen we dit per dagdeel van elkaar scheiden. Je kunt dus wel een dagdeel gastheer/gastvrouw zijn en het andere dagdeel coach.